Gothic & Fantasy Evenementen

Jubilerend Summer Darkness kondigt eerste namen aan

IMG 0391_gd

Van 27 t/m 29 juli 2012 vindt de tiende editie van het dark underground festival Summer Darkness plaats in de gotische binnenstad van Utrecht.

Summer Darkness begon in 2003 als een dark underground muziek festival en is in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een interdisciplinair dark underground lifestyle festival. Altijd spraakmakend, fotogeniek en vooral volstrekt eigenzinnig weet Summer Darkness een breed publiek te binden en boeien.

Bevestigde namen

Summer Darkness bevestigt met trots graag geziene gasten Combichrist en Suicide Commando met exclusieve Nederlandse shows als eerste headliners voor deze speciale tiende editie van het festival. Deze acts vertegenwoordigen de top van dark undergound scene.

Er is zoals altijd een wijde variëteit aan genres vertegenwoordigd op Summer Darkness, van de noise van Winterkälte, tot de experimentele electro van Haujobb, die na vijftien jaar afwezigheid speciaal Nederland aandoet, tot de toonaangevende darkwave van Diary of Dreams. Na lange afwezigheid in Nederland is In The Nursery terug van weggeweest. Acts Triarii, Sonar en Sieben presenteren hun nieuwe albums tijdens de viering van een decennium SummerDarkness.

Bovendien zijn Vomito Negro en Straftanz bevestigd. Het programma is nog niet compleet.

IMG 0383_gd1

Special Events

Summer Darkness is meer dan alleen muziek, het is een lifestyle. De special events zijn een wezenlijk onderdeel van het programma en geven het festival mede zijn identiteit. Naast diverse modeshows vindt de Gothic/Fantasy/Dark Underground Market plaats op het prachtige gotische Domplein. De Market begint al vorm te krijgen dankzij diverse standhouders, te vinden op de Summer Darkness website. Vele side events, zoals modeshows en marktkramen, worden nog bevestigd de komende tijd.

Summer Darkness 

Het festival en wordt georganiseerd door Tivoli en Cybercase en vindt plaats in de prachtige gotische binnenstad van Utrecht. Het Domplein wordt drie dagen lang omgetoverd tot het hart van het festival met o.a. live-optredens, modeshows en een de Gothic/Fantasy/Dark Underground Market. Ook muzikaal is het festival erg veelzijdig. Summer Darkness brengt een gevarieerd spectrum van bands en genres samen, zoals wave, ambient, electro, medieval, neo-folk, EBM, synth/futurepop, neo-classical, industrial en noise. In het weekend van 27 t/m 29 juli staat Utrechtvolledig in het teken van Summer Darkness.

IMG 0385_gd

Info in het kort:

SUMMER DARKNESS FESTIVAL 2012 – 10th ANNIVERSARY

Datum: 27 – 29 juli 2012 Locatie: Utrecht

Website: www.summerdarkness.nl / Facebook / Twitter: @Summer_Darkness

Kaarten zijn nu verkrijgbaar.

Line up tot dusver:

Combichrist, Suicide Commando, Winterkälte, Haujobb, In the Nursery, Diary of Dreams, Triarii,

Sonar, Sieben, Vomito Negro, Straftanz + Gothic/Fantasy/Dark Underground Market @ Domplein.

 studiopijlman-hosting