Gothic & Fantasy Evenementen

Laat je verleiden op de Midwinter Fair in Archeon!

Op 10 en 11 December organiseert het Archeon in Alphen a/d Rijn voor de negende maal de Midwinter Fair! Dit jaar voor het eerst met het thema ‘Verleidelijke Magie’.

IMG_0160_gd

Al acht jaar wordt elke winter het Archeon één weekend lang bevolkt door allerlei vreemde wezens en magische creaturen. Ook dit jaar zullen zij de sfeervolle omgeving van het park omtoveren tot een magische ervaring, deze keer met een vleugje Verleiding. Er zijn demonstraties, shows, workshops, muziek, en natuurlijk de grote overdekte markt.

IMG_0157_gd

Er zijn veel spectaculaire shows van artiesten die werken met vuur, met water, met ijs of met staal. Ondeugende Burlesque danseressen en mysterieuze verhalenvertellers brengen je in vervoering. Zo ook de muziek, met een ongekend aanbod aan Folk muzikanten. Dit jaar zal Rapalje weer optreden! De Kelten zonder Grenzen zullen een introductie Balfolk geven, waarop je daarna kan gaan dansen op de muziek van één van vele bands die komen spelen. Als je uit gedanst bent, kan je in Vervoering gebracht worden door acrobatische acts, vuurspuw-shows of vechtdemonstraties. Naast lezingen over uiteenlopende onderwerpen door bijvoorbeeld Thomas Olde Heuvelt, zijn er ook lachsessies voor de innerlijke mens.

IMG_0228_gd

Verder van de muziek hoor je het geluid van de smeedhamer die het aambeeld raakt, wordt je neus gestreeld door de heerlijke geuren uit de bakkerij, of het verrassende aroma van de alchemist of kwakzalver. Je toekomst wordt voorspeld door één van de waarzegsters en mocht je het koud krijgen, krijg je het vanzelf warm door de capriolen van de acrobaten of de vuurspuwers. De Magie van de ambachtslieden, die uit ruwe materialen de mooiste dingen maken, zal je inspireren en in Vervoering brengen.

IMG_0323_gd

Bij de nieuwe Japanse Liefdestempel is er de mogelijkheid verschillende workshops te volgen of demonstraties bij te wonen, van Yoga, Shinto, Taiko, Budo of Manga tekenen. Bij het Badhuis is een Steampunk enclave ontstaan, die de wereld van Jules Verne tot leven wekken. Er zijn zoveel shows, acts, demonstraties, workshops en belevingen op deze negende Midwinter Fair dat het simpelweg teveel is om op te noemen.

Kijk op de website http://www.archeon.nl/nl/midwinterfair-nieuws voor dagelijkse updates en een overzicht van alle deelnemers en standhouders!

Kom je laten Verleiden in het Archeon op 10 en 11 December!

 studiopijlman-hosting