Gothic & Fantasy Evenementen

AnimeCon 2011 in Almelo: Fotoverslag

IMG_0048_gd

Het weekend van 6 t/m 8 mei staat Almelo geheel in het teken van de Animecon. De plaats van handeling: het Theaterhotel in de stad. ‘Guests of Honour’: Aural Vampire straight from Japan. 

Anime 2011 is de 13e editie van het jaarlijkse Japanse popcultuurfestival van de Stichting J-POP voor fans van Japanse populaire cultuur zoals games, films, animatie (anime), mode en Japanse popmuziek.

IMG_0011b_gd_Animecon

Het is goed vertoeven in het Theaterhotel in Almelo dit weekend waar van alles te doen was voor de anime-liefhebbers en verwante fans. Je kunt er gamen, genieten van de beste anime-movies, sake-tasting, MangaKissa, kennis maken met  Kendo Kai Higashi, karaoke & much more. Dit jaar werd het festival voor de 13e keer gehouden.

Een van de dingen die Animecon ook extra aangenaam maken voor de ‘nieuwe’ bezoekers zijn de kleurrijke kostuums. Meer dan de helft van de 2450 bezoekers verkleedt zich als hun favoriete game-animatie—of stripskarakters. 85% van de bezoekers is tussen de 13 en 30 en de gemiddelde leeftijd is 22, met evenveel dames als heren.

Bijna iedereen was dit weekend  gestoken in prachtig ogende, veelal zelf verzonnen creaties. Dat kwam tot een hoogtepunt tijdens de Cosplay-competitie met als anime- en mangapersonages die optredens lieten zien.

IMG_0169b_gd

Ook de Anime music video-competitie met veel ingezonden anime music video’s die beoordeeld werden was een hoogtepunt van de zaterdag. Ook bijzonder was de band Aural Vampire uit Tokyo. Hun muziek combineert een verrassende upbeat sound met techno en new wave als invloeden. De teksten zijn duister met horror-achtige thema’s erin.

Fotoverslag: Anneke Ruys

 studiopijlman-hosting