Festivals

Fotoserie: Straattheaterfestival Woerden

750 straattheaterwoerden 015 annekeruysElk jaar, op de laatste zaterdag in juni, organiseert de 'Stichting Straattheaterfestival Woerden' in het centrum van Woerden een straattheater festival van internationale allure. Gisteren 30 juni vond het festival weer plaats. 

Wie gisteren in het centrum van Woerden liep liet zich verrassen door talrijke straattheater acts, de een nog leuker dan de andere. De kwaliteit is er hoog, terwijl het tegelijkertijd haar intieme karakter niet verliest. Leuk en verrassend was bijvoorbeeld Campi Qui Pugui – Mannekens Piss (Spanje). Een act met veel brons, een drietal bijzondere levende standbeelden, kleurrijk licht en vooral heel veel water ...

 

750 straattheaterwoerden 008 annekeruysGeweldig was ook Close Act – Actred (Nederland) gevormd door zes rood uitgedoste steltdansers. Ze gebruiken enorme vlaggen om de kijkers te verleiden, te bespelen en te imponeren. Twee slagwerkers zwepen met een stevig ritme de zes dansers op, wat de act een extra dimensie geeft.

 

750 straattheaterwoerden 020 annekeruysOok opvallend was Stephworx – Victorian Rebelians (Nederland). Op golven van Victoriaanse elegantie ... dansen deze 'Rebelians' op eenzame hoogte. Ze voeren het publiek mee in hun betoverende wereld van Couture en Steampunk.

 

Al met al een onvergetelijke zonovergoten dag in Woerden met het jaarlijkse Straattheater Festival.

 

Fotografie: Anneke Ruys

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 studiopijlman-hosting