Festivals

Spectaculaire lichtkunst tijdens GLOW 2017: Foto's

m 1K6A1818Honderdduizenden bezoekers bezochten de afgelopen week de twaalfde editie van GLOW in Eindhoven. GLOW 2017 staat in het teken van 'The Source'.

Een looproute door het centrum van de stad voert je langs ruim 30 objecten van lichtkunstenaars uit alle hoeken van de wereld.

m 1K6A1767 2Dat betekent veel 'ohhh's' en 'ahhh's 'van het verwonderde publiek. Je ziet dan ook dingen die nergens anders te zien zijn. Elke bezoeker heeft vast zijn voorkeur maar de enorme videoprojecties op bijvoorbeeld stadhuis en de Catharinakerk zijn indrukwekkend, net als Blob The Bulb (Nieuwe Emmasingel) , de kleurrijk verlichte moskee van Shine Like the whole universe is yours (Willemstraat) en ROOT, een kunstwerk dat techniek en natuur samensmelt.

m 1K6A1899Jammer is wel de ongelooflijke drukte op GLOW. Het festival groeit bijna uit zijn voegen en dat maakt dat je bepaalde kunstwerken niet goed kunt zien of niet optimaal kunt bewonderen. Maar dat is een klien minpuntje bij dit unieke festival.

 

GLOW 2017, in het centrum van Eindhoven (11 tm 18 november), is tot en met zaterdag 18 nog te bezoeken van 18.30 tot 24.00 uur.

 

Fotografie: Anneke Ruys

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 studiopijlman-hosting