Evenementen

Fotoserie: Fascinerend Fruitcorso Tiel

800 fruitcorso 042 annekeruysOp zaterdag 15 september vond de 58ste editie van Fruitcorso Tiel plaats. Dat was weer genieten van een ongelooflijk schouwspel waar de bezoekers van heinde en verre op af kwamen.

Het bepalen van de winnaar was geen gemakkelijke klus voor de jury. Uiteindelijk werden Culemborg en jeugd Geldermalsen grote winnaars Fruitcorso 2018.

 

800 fruitcorso 035 annekeruysDe wagen over de Culemborgse vrouwenopstand van 1650 kreeg zaterdagmiddag op het Taluud veel Lof van de jury. Behalve de praalwagen had Culemburg er veel extra werk van gemaakt met een heel schouwspel van acteurs.
Aan de wagen werkten 130 vrijwilligers sinds januari. Dit alles verbeeldt de vrouwenopstand van 1650 toen de vrouwen protesteerden tegen de verordening dat ze hun graan nog maar bij één molenaar mochten laten malen. Het stadsbestuur zou bepalen bij welke molenaar dat zou zijn. De prijs van het graan zou hierdoor omhoog gaan en het stadsbestuur zou zelf ook een graantje meepikken.

 

800 fruitcorso 039 annekeruysDe paddestoelen uit West Maas en Waal gingen er met de tweede prijs vandoor. Ook de jeugd van Culemborg deed het goed met een tweede plaats. Zoelen werd derde.


Foto's : Anneke Ruys

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 studiopijlman-hosting