Evenementen

Fotoserie: Urenlang in extaze tijdens kleurrijke Brabantsedag

750 brabantsedag 062 annekeruysCreatief, kleurrijk, magisch, verbazingwekkend. De Brabantsedag in Heeze is dat en nog veel meer. De 61ste editie van de grootste theaterparade van het jaar trok 40.000 bezoekers.

De Brabantsedag vond op 26 augustus in Heeze plaats en betekende, net als ieder jaar, ademloos genieten van spannende creaties en indrukwekkende verhalen uit de Brabantse geschiedenis. Vriendenkring Hopeloos ging gisteren met de eer aan de haal voor hun verbeelding van de Heksenjacht in Mierlo uit 1595.

 

750 brabantsedag 052 annekeruysHet waren stuk voor stuk bijzondere presentaties waarbij je van de ene verbazing in de andere raakte. 16 wagens in totaal waarvan Marietje Kessels van Vriendenkring Sneoyen, het verhaal van het vermoorde meisje uit Tilburg uiterst indrukwekkend overkwam. In drie verschillende delen werd het verhaal in in beeld gebracht. Te beginnen met een groep zoekende mensen, gevolgd door de plek des onheils zelf en als laatste in beeld gebracht: een groep treurende mensen.

 

750 brabantsedag 044 annekeruysTweede werd Bouwerij Skôn met 'Land van misverstand'. De Vriendenkring De Rijten werd derde met 'De Hercules van Deusone.'

 

Fotografie: Anneke Ruys

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 studiopijlman-hosting