Evenementen

Foto's: Spectaculair Deventer op Stelten 2018

750 deventeropstelten 017 annekeruysHet internationaal buitentheaterfestival 'Deventer Op Stelten' maakt de stad in het eerste weekend van juli tot één groot theater met in totaal ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen in de historische binnenstad van Deventer en locaties in en rondom het centrum.

750 deventeropstelten 028 annekeruysVan vrijdagavond 6 t/m zondagmiddag 8 juli worden er op monumentale pleinen, in parken en straten, kerken en kleinere locaties voorstellingen gepresenteerd uit Frankrijk, Duitsland, Engeland, België en Nederland. Op de zaterdag waren dat onder meer Teatro Pavana (Nederland), Sven Roelants (Belgie), The Geezers (Engeland), Remue Melange (Frankrijk), Compagnie Furinkai (Frankrijk) en Electric Service (Nederland)

 

750 deventeropstelten 006 annekeruysDeventer op Stelten is een bijzonder internationaal buitentheaterfestival. Van vrijdagavond 6 t/m zondagmiddag 8 juli zijn op pleinen, in parken en straten, kerken en kleinere locaties voorstellingen te zien uit Frankrijk, Duitsland, Engeland, België en Nederland. Deventer is tijdens het festival één groot theater waar je van de ene verbazing in de andere valt.

 

750 deventeropstelten 016 annekeruysJe komt er een breed aanbod tegen: van hoogstaand buitentheater tot openluchtvoorstellingen hoog boven het publiek, van theater op stelten tot spektakel op hoog niveau, van humoristische acts tot intieme theaterconfrontaties.

 

Het festival is ieder jaar weer goed voor zo'n 120.000 bezoekers.

 

Fotografie: Anneke Ruys

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 studiopijlman-hosting