Evenementen

Fotoserie: Groot-Brittannië wint WK Zandsculpturen in Den Haag

m 2H0A4568Baldrick Buckle uit Groot-Brittannië werd vandaag de winnaar van het WK Zandsculpturen. De tweede plaats was voor Katsu Chaen uit Japen en de derde plek ging naar Thomas Koet uit de Verenigde Staten. Foto Angela van Tol

Een stoomwals die lijkt te zweven was het thema van het kunstwerk dat door de kunstenaar de naam 'De weg vanaf Scheveningen' kreeg. En dat heeft een reden. Het was in Scheveningen dat de Brit begon met zandsculpturen maken en nu pakt hij in Den Haag de hoofdprijs.

 

m 1K6A1557Het winnende zandkunstwerk is op het Lange Voorhout te bewonderen, net als de sculpturen van de overige landen: Japan, Singapore, Rusland, Mexico, Ierland, de Verenigde Staten en Tsjechië. Voor elke zandsculptuur werd 40.000 kilo zand gebruikt.

 

m 1K6A1531Het is de eerste keer dat het WK Zandsculpturen - die eens in de drie jaar plaatsvindt - in Nederland georganiseerd wordt. Deze is in Den Haag gehouden in het kader van de viering van 200 jaar Badplaats Scheveningen. Omdat Nederland gastland is mocht ons land niet meedoen aan het WK. Wel bouwde Maxim Gazendam een speciale zandsculptuur die hij opdroeg aan Scheveningen.

 

De kunstwerken van zand zijn nog te zien tot en met 19 augustus op het Haagse Lange Voorhout.

 

Fotografie: Anneke Ruys

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 studiopijlman-hosting