Evenementen

Zonovergoten première van ASHTONIA in kasteeltuin van Slot Zeist

m m P6101723Gisteravond ging de tweede editie van Ashtonia in de kasteeltuin van Slot Zeist in première. Een prachtige locatie waar de voorstelling volledig tot haar recht komt. Foto Patricia Benjamins

Na het enorme succes van Ashtonia 2017 kon een vervolg niet uitblijven. Vanaf juni staan de poorten van Ashtonia, het waanzinnigste land van het land, weer wagenwijd voor je open. Laat je zorgen achter bij de ophaalbrug van Slot Zeist en verdwijn door de magische spiegel naar het land waar niets is wat het lijkt....

 

m m P6101806Foto Patricia Benjamins

 

In Ashtonia zorgt theatergezelschap Ashton Brothers deze zomer voor een volledig nieuw avondvullend programma met een hapje en een drankje gevolgd door absurd theater, waarin acrobatiek, slapstick en magie wordt omlijst met een flinke dosis cabaret.

 

m Ashtonia 5 Floris HeuerFoto Floris Heuer

Ashtonia vindt voor de tweede keer plaats, al is er wel wat veranderd. De compleet nieuwe show vindt plaats in een grotere circustent, internationale acts, meer voorstellingen en eten en drinken. En dat alles dit jaar met een Midden-Amerikaans tintje. De Ashton Brothers nemen het publiek mee op een spectaculaire en culinaire reis langs de Golf van Mexico, Cuba en New Orleans. Langs Mardi Gras, Dia de los Muertos.

 

m Ashtonia 7 Floris HeuerFoto Floris Heuer

 

Ter inspiratie voor Ashtonia 2018, zijn de mannen onlangs naar New Orleans afgereisd om zich te laten onderdompelen in de muzikale diversiteit die de stad te bieden heeft. Daarnaast zijn ze ook op zoek gegaan naar potentiele Ashtoniërs die deze zomer neer zullen strijken in Zeist.

Ze waren in New Orleans ten tijde van Orkaan Nate. Even leek het er op dat deze orkaan op de stad af zou stevenen, maar gelukkig voor de Ashton Brothers boog hij op tijd af naar Mississippi. Een ervaring die de mannen wel in een nieuwe acts/nummers kunnen verwerken.

 

m m P6101750Foto Patricia Benjamins

 

Ashton Brothers

 

Ashton Brothers (Pim Muda, Joost Spijkers en Friso van Vemde Oudejans) leerden elkaar kennen op de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Ze maakten aan de hand van de acts die ze daar met elkaar gedaan hadden, hun eerste show als de Ashton Brothers die 2001 in première ging. Hiermee wonnen ze de British American Tobaccoprijs. Daarna volgden nog zes shows. Alle shows verwijzen sterk naar het variététheater. De groep wordt geadviseerd door Peter de Jong (Maxi van Mini & Maxi), een grootheid op dit terrein. De shows van de Ashton Brothers zijn een compilatie van lange en korte sketches, waarin ze acrobatiek, muziek, clownerie, slapstick en cabaret combineren. Alle shows kregen lovende recensies.

@RTL Live Entertainment tekst. Live foto's voorstelling: Floris Heuer

 

Premièrefoto's: Patricia Benjamins

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

imageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 

 

 studiopijlman-hosting