Evenementen

Uitbundige Kaeskoppenstad 2018 in Alkmaar: Foto's

m m 3A4A1732
Zaterdag 2 en zondag 3 juni vond traditioneel in Alkmaar het inmiddel traditionele Kaeskoppenstad evenement plaats. Liefhebbers konden zich weer onderdompelen in de sferen van Alkmaar wanen in het Alkmaar van de laat-16e eeuw.

m 3A4A1764 2Kaeskoppenstad was ook dit jaar mogelijk dankzij de tomeloze inzet van honderden vrijwilligers. Delen van d'Oude Stad en het Waagplein kregen ook dit jaar een metamorfose naar de 16e eeuw met attributen, schepen en houten constructies. Door de straten kwam je allerlei figuren tegen, zoals rattenvangers, bedelaars, wezen, doodgravers, edelen, notabelen, watergeuzen en stadsomroepers.

 

m m 3A4A1753Het Waagplein kende dit jaar een nieuwe attractie : de klokkentoren van de Grote Kerk op halve grootte. Met vooral op de zondag een zonovergoten dag konden de bezoekers optimaal genieten in uitbundige sferen.

 

Kijk voor meer informatie op www.kaeskoppenstad.nl

 

Fotografie: Anneke Ruys

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 studiopijlman-hosting