Evenementen

zt-newsiv-red

Drukbezocht Bloemencorso Valkenswaard met Efteling sprookjesfiguren: Foto's

m 1K6A9781Op zondag 10 september was het Brabantse Valkenswaard weer geheel in de ban van het jaarlijkse bloemencorso. De mooiste dahliawagens kwamen voorbij in het centrum. Dertien wagens in totaal met daarop 2,5 miljoen kleurrijke dahlia's.

Het bloemencorso Valkenswaard is zondagmiddag gewonnen door buurtschap Stadsebergen. Hun wagen was een ode aan Holle Bolle Gijs. Het thema van de bloemencorso dit jaar was '65 jaar Efteling in bloemen.'

m 1K6A9850De optocht begon met het kindercorso, diverse Efteling karakters en sprookjesfiguren, waarvan de ontwerpen door de kinderen zelf werden gemaakt. Daarna volgden dertien grote bloemenwagens van de buurtschappen uit Dommelen, Borkel en Schaft en Valkenswaard.

Op de Markt in Valkenswaard stond het publiek rijen dik toe te kijken.

m 1K6A9659Tienduizenden bezoekers waren er. Het was een zonnige dag en mede daardoor waren er meer toeschouwers naar Valkenswaard gekomen.Buurtschap Stadsebergen kreeg voor zijn wagen 'Papier, hier!' de eerste prijs van de jury. Kerkakkers werd tweede met 'De Chinese Nachtegaal'. De derde prijs ging naar Dommeldal. Kerkakkers won ook de kinderjuryprijs. De publieksprijs ging naar Oud Dommelen en zijn wagen 'De Vliegende Hollander'.

 

Fotografie: Anneke Ruys

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 studiopijlman-hosting