Evenementen

Comic Con Amsterdam: een weekend lang verkleden en handtekeningen jagen: Foto's

ComicCon Rai Amsterdam 02-09-2017 Gwendolyne-7073De RAI Amsterdam was dit weekend het toneel voor Comic Con.  Dat betekende een weekend lang verkleden en met (film en schrijf) sterren op de foto.

Dit jaar mocht het evenement nog meet bezoekers verwelkomen dan vorige jaren. Misschien was dat mede te danken aan de aanwezigheid van acteurs als Pamela Anderson (Baywatch), Michael Madsen (Reservoir Dogs) en Lord of the Rings-acteurs John Rhys-Davies en Billy Boyd. En natuurlijk onze eigen Carice van Houten. Zij is wereldwijd bekend van haar rol als priesteres Melisandre in HBO-serie Game of Thrones. Fans van de acteurs waren op Comic Con Amsterdam om handtekeningen uit te delen en met fans op de foto te gaan. Het was soms dringen aan de tafeltjes wat lange rijen tot gevolg had.

ComicCon Rai Amsterdam 02-09-2017 Gwendolyne-6878Maar vergeet ook de strip liefhebbers niet. Ook zij kwamen uitgebreid aan hun trekken. Fans kwamen ook oog in oog te staan met hun favoriete schrijvers en tekenaars. Ook Cosplay was goed vertegenwoordigd. Liefhebbers liepen gekleed als hun favoriete karakters rond in de RAI.

Er werden demonstraties opgevoerd en er zijn workshops, lezingen en vragenuurtjes. En voor bezoekers die niet genoeg hadden aan alleen de tv-sterren en de schrijvers: zij konden ook nog bekende objecten uit films bezichtigen zoals de beroemde DeLorean uit Back to the Future. Vorig jaar trok Comic Con in de RAI meer dan 30.000 bezoekers. Dit jaar was dat beduidend meer.

 

Fotografie: Gwendolyne van Erp LivePicz.nl

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 studiopijlman-hosting