Evenementen

Zomercarnaval Rotterdam straalt ondanks regen: Foto's

m 1K6A8898Rotterdam Unlimited, dat van 25 t/m 29 juli de Rotterdamse binnenstad op zijn kop zette, heeft zo'n 500.000 bezoekers getrokken.

Dat zijn er minder dan vorig jaar, wat te wijten is aan het weer. Desondanks is de organisatie meer dan tevreden met het verloop van het festival en trots op de feestelijke sfeer die de hele week heerste.

 

m 1K6A8775Van 25 t/m 29 juli bood Rotterdam Unlimited bijna 100 gratis toegankelijke optredens op 12 binnen- en buitenpodia door de hele stad. Van exotische dansdemo's en indrukwekkende spokenword-acts, tot knallende soundsystems, DJ's en optredens van onder andere Junglebae, Skip & Die, Afriquoi, Mário Lúcio, Ronnie Flex & Deuxperience Band en internationale latin-sterren Rolf Sanchez & Latin Society en Joey Montana.

 

m 1K6A8933Battle of Drums & Zomercarnaval
De spectaculaire finale van Battle of Drums zorgde vrijdagavond voor een swingende optocht door de stad. Na indrukwekkende shows op het Hofplein-podium werd uiteindelijk de band Talent for Music tot winnaar van Battle of Drums 2017 gekozen. Op zaterdag 29 juli trokken 2.500 dansers en danseressen, 184 muzikanten, 27 praalwagens en natuurlijk de Queen door de stad tijdens de Zomercarnaval Straatparade. Ondanks de regen straalde de energie er vanaf waardoor Rotterdam deze middag toch voelde als een Caribisch eiland.

 

m 1K6A8974In 2018 vindt Rotterdam Unlimited plaats van 24 t/m 28 juli, met de Battle of Drums op vrijdag 27 juli en de Zomercarnaval Straatparade op zaterdag 28 juli.

 

Foto's Anneke Ruys

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 studiopijlman-hosting