Evenementen

Spakenburgse Dagen doen cultuurhistorie herleven: Foto's

m 1K6A2666De Spakenburgse Dagen zijn een cultuurhistorisch evenement in het dorp Spakenburg in de maanden juli en augustus. Dan voert de historische kleding de boventoon.

Gedurende vier woensdagen krijgt de bezoeker een blik op de fraaie historie van het dorp en de rest van Nederland.

Vooral de optochten met historische klederdracht zijn een echte aanrader. Maar tijdens de Spakenburgse Dagen is er nog veel meer te beleven op het gebied van cultuur en gezelligheid. In het mooie Spakenburg geniet je van een heerlijk dagje.

 

m 1K6A2607In de schilderachtige Oude Haven liggen gedurende de Spakenburgse Dagen de authentieke botters, die je meenemen voor een tochtje over de Randmeren. Op het centrale podium zingen shantykoren uit volle borst en gaan de voetjes van de vloer. Spakenburgse kinderen in dracht nemen spontaan deel aan spelletjes van vroeger en bruidsparen showen terecht met trots de mooiste traditionele trouwkostuums.

 

m 1K6A2620Klederdracht

Op 19 juli en 2 augustus pronken klederdrachtgroepen uit verschillende Nederlandse streken zoals Urk en Zeeland in de folkloristische optocht over de markt. Details en de betekenissen van de streekgebonden drachten worden gepassioneerd gepresenteerd op het podium.

 

m 1K6A2651Data 2017
De Spakenburgse Dagen vinden traditioneel plaats op de laatste woensdagen van de maand juli en de eerste woensdagen van de maand augustus. De volgende editie van de Spakenburgse Dagen staat daarom in de agenda op de volgende data:

 

Woensdag 19 juli 2017
Woensdag 26 juli 2017
Woensdag 2 augustus 2017
Woensdag 9 augustus 2017

 

Fotografie: Anneke Ruys

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 studiopijlman-hosting