Evenementen

SAIL Den Helder 2017 in foto's

m Sail Den Helder  25 juni 2017   Foto  Freddie de Roeck-0625Op 24 en 25 juni stond Den Helder geheel in het teken van SAIL Den Helder. Het evenement brengt bezoekers terug naar het Nederland van de Gouden Eeuw. Eeuwenlang bevoeren Nederlandse zeilschepen de wereldzeeƫn. De stoommachine nam de zeilvaart de wind uit de zeilen.

m Sail Den Helder  25 juni 2017   Foto  Freddie de Roeck-0354Het leven aan boord van de zeilschepen was hard en vol ontberingen. Discipline en hiƫrarchie voerden de boventoon. Veel bemanningsleden kwamen in zware stormen om, wanneer ze toch de mast in moesten klimmen om de zeilen te reven.

Den Helder verwelkomt de drie allergrootste nog varende tall ships ter wereld", zegt Anke de Vries, hoofd communicatie van SAIL Den Helder, niet zonder trots. De imposante Russische windjammers Sedov (117 meter) en Kruzenshtern (114,5 meter) en de Spaanse Juan Sebastian de Elcano (113 meter) doen Den Helder aan.

 

m Sail Den Helder  25 juni 2017   Foto  Freddie de Roeck-0447Groot feest

Het evenement in Den Helder, dat dit jaar samenviel met de Marinedagen, trok van donderdag tot en met zondag meer dan 350 duizend bezoekers. Het resultaat van ruim drie jaar voorbereiding mocht er zijn: het was vier dagen lang groot feest in de kop van Noord-Holland.

 

Voor wie maar geen genoeg kan krijgen, heeft Freddie de Roeck van Partyenconcert hiervan de hoogtepunten op een rij gezet.

Foto's zijn gemaakt op zaterdag 24 en zondag 25 juni 2017. Even lekker nagenieten dus van al deze mooie oude zeilschepen.

 

Fotografie en tekst: Freddie de Roeck Partyenconcert

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 studiopijlman-hosting