Evenementen

Tiende editie Kaeskoppenstad Alkmaar uitbundig bezocht: Foto's

m 3A4A9970Kaeskoppenstad is met zo'n 25.000 bezoekers uitgegroeid tot het grootste evenement van Alkmaar en brengt de glorieuze periode uit de Alkmaarse geschiedenis tot leven.

Wie de stad Alkmaar bezoekt, is meteen onder de indruk van deze prachtige Noordhollandse plaats. Met haar rijke historische decor van gevels, bruggen en grachten wordt je metten naar lang vervlogen tijden getransporteerd.

 

m 3A4A0119 3Vandaar dat dit ook het perfecte decor vormt van Kaeskoppenstad, dat op 3 en 4 juni in de stad plaatsvond. Tijdens dit mooie festival wordt een deel van de binnenstad teruggebracht naar de bewogen Middeleeuwen, tot vlak na het Alkmaars Ontzet van 1573.

 

m 3A4A0039De kleine stad is na de strijd tegen het machtige Spaanse leger het nationale baken van hoop en opstand voor heel Nederland geworden. In de pittoreske kronkelende straatjes, op het water van de Alkmaarse grachten en in de nauwe stegen van de Oude Stad, kijk je als bezoeker je ogen uit. Meer dan 750 acteurs en figuranten doen je de 16e eeuw herbeleven!

 

m 3A4A9983De sfeer voelt uitermate goed in Alkmaar en je ziet duidelijk dat de bewoners en vrijwilligers veel werk gemaakt hebben van alweer de tiende editie van het festival. Er zijn in ieder geval weer enkele tienduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland op af gekomen. Terecht, want dit festival is dat de glorieuze periode uit Alkmaar tot leven brengt, is uniek in zijn soort.

 

Fotografie: Anneke Ruys Annekeruysphoto.nl

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 studiopijlman-hosting