Evenementen

Heilig Bloedprocessie in Brugge trekt 30.000 bezoekers: Foto's

m IMG 9812bDe jaarlijks terugkerende Heilig Bloedprocessie in Brugge trok dit jaar 25.000 - 30.000 bezoekers.

Op deze zonovergoten dag waren bezoekers van heinde en verre, uit binnen- en buitenland naar de prachtige stad Brugge gekomen om de bijzondere processie te beleven. “De Heilig Bloedprocessie wordt met recht en rede Brugges schoonste dag genoemd”, zegt Burgemeester Renaat Landuyt.

De jaarlijkse stoet, waaraan telkens honderden vrijwilligers meewerken, zet op gepaste wijze het roemrijke en liturgische Brugse verleden in de schijnwerpers.

 

m IMG 9874Het is iedere keer weer een grote uitdaging voor de coördinatoren, de regisseur, de groepsverantwoordelijken en de andere leden van het team om alles in goede banen te leiden, maar de Processie is dit jaar zonder incidenten verlopen.

 

m IMG 0062Het is een evenement dat vooral wordt gemaakt door Bruggelingen, maar niet alleen voor Bruggelingen is bestemd. Dat de processie ook ver buiten de stadsgrenzen wordt gesmaakt, valt af te lezen uit het bezoekersaantal. Maar liefst 25.000 à 30.000 bezoekers uit de hele wereld zakten speciaal naar de Belgische stad af.

IMG 9800bDe Heilig Bloedprocessie is een vaste waarde op de toeristische kalender en biedt ook een wezenlijke economische meerwaarde voor de plaatselijke middenstand. Zo is het ook voor de lokale handelaars een van de schoonste dagen. Mijn dank gaat uit naar de vele vrijwilligers en alle medewerkers die er weer in geslaagd zijn om van deze dag een toeristisch kijkspektakel te maken”, aldus Burgemeester Renaat Landuyt.

Voor algemeen coördinator Benoit Kervyn was het de laatste Processie. Hij geeft nu de fakkel door aan Matthieu Clarysse.

 

Fotografie: Anneke Ruys

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 studiopijlman-hosting