Evenementen

zt-newsiv-red

Carnaval Maastricht 2017 barst los: Foto's

m IMG 6562De jaarlijks terugkerende Carnavalsfeesten zijn weer in volle gang. In het hele land zijn carnavalsoptochten en feesten, vooral in het zuiden.

De stad Maastricht stond zondag 26 februari vooral in het teken van de grote carnavalsoptocht die om 13.33 stipt begon vanaf Station Maastricht naar de binnenstad.

 

m IMG 6716Een van de steden waar de mensen alles weten van Carnaval is Maastricht, dé meest bruisende carnavalsstad van Nederland! : de mensen staan ermee op en gaan ermee naar bed.  Maanden van tevoren is men al bezig met het bedenken en maken van kostuums. In Maastricht wordt extra veel aandacht besteed aan deze kostuums ('pekskes') en ook aan schmink: heel veel mensen gaan verkleed in de mooiste en meest originele outfits. Daarom is dit carnaval in Maastricht ook een lust voor het oog.

 

m IMG 6766De meest prachtige creaties zijn voor iedereen te bewonderen op straat of maken hun opwachting tijdens de optochten. Aangezien de Maastrichtse carnaval naar Rijnlandse traditie grotendeels buiten op straat plaatsvindt, is de stad volledig gehuld in de drie officiële kleuren; rood, geel en groen.

En geloof het of niet: ook het carnaval kent eigen trends.

De traditionele Limburgse carnavalsjassen en het Brabants bont zie je elk jaar terug op het carnaval. Dit jaar zag je ook veel Steampunk stijl- die wij kennen van de Fantasy, gothic en andere events. Steampunk is een stijl die Victoriaanse kleding combineert met ouderwetse technische snufjes. Je ziet hoge hoeden, lange jassen, futuristische brillen en nog veel meer.

m IMG 6740Carnaval is van oorsprong een rooms-katholiek volksfeest dat volgens de traditie van zondag tot dinsdagavond duurt. De dag erna begint op Aswoensdag de vastentijd van veertig dagen die tot Pasen duurt.

 

Carnaval 2017: Zondag 26 t/m dinsdag 28 februari 2017

 

Fotografie: Anneke Ruys

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 studiopijlman-hosting