Evenementen

zt-newsiv-red

Dickens Festijn Deventer doet tijden van weleer herleven: Foto's

m IMG 20161218 125019In het weekend van 17 en 18 december was de mooie stad Deventer weer geheel in de ban van het Dickens Festijn. Vele tienduizenden bezoekers wisten op zaterdag en zondag hun weg naar het festival te vinden.

De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het historische Bergkwartier van Deventer. Op zaterdag 17 en zondag 18 december komen ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden.

m PANO 20161218 130016Het Dickens Festijn vond voor de 26e keer plaats en wordt jaarlijks bezocht door ruim 135.000 bezoekers. Het festijn speelt zich af in de Walstraat, Golstraat, Damstraat, Bergkerkplein, Roggestraat, Bergstraat, Kerksteeg, Bergschild en Menstraat. De geur van punch, huizenhoge kerstbomen en prachtig gerestaureerde panden vormen het decor. Het Dickens Festijn wordt beide dagen afgesloten met een Sing Along in de Bergkerk om 17.30 uur.

 

m IMG 20161218 112213Zoals altijd stonden er lange rijen in de Keizerstraat en in de Brinkpoortstraat met wachtende bezoekers van het Dickens festijn in Deventer. Het weer was perfect en de sfeer uitstekend. Om de wachttijd te verkorten vermaken acteurs en muzikanten de toeristen die ieder jaar weer massaal op het festijn afkomen. Wie het festijn wil meemaken moet daar wat voor over hebben!

 

Fotografie: Sander van den Berg

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 studiopijlman-hosting