Evenementen

Kleurrijk Fruitcorso Tiel imponeert jong en oud: Foto's

m 3A4A9685
Op 17 september denderde het Tielse Fruitcorso voor de 56e keer door de straten van Tiel.

Het Fruitcorso in Tiel is een jaarlijks terugkerend gratis evenement, waarbij mensen Fruit zien zoals ze dat nog nooit hebben gezien. Appels, peren, noten, zaden, paprika’s en druiven; allemaal maken ze deel uit van de corsostoet die het derde weekend van september door de straten van Tiel trekt.

m IMG 0022Fruit zoals u het nog nooit heeft gezien, zaden waarvan u het bestaan niet kende, verwerkt in praalwagens ontworpen en gebouwd door liefhebbers uit de Betuwe en het land van Maas en Waal. De corsostoet bestaat uit een groot aantal wagens met een maximale lengte van 14 meter. Dikwijls wordt er gekozen voor extra ondersteunende figuratie als aanvulling op het ontwerp.

m 3A4A9614Corsoclub Buren is de winnaar van het de 56ste editie van het Fruitcorso in Tiel. De bouwers behaalden 331,5 punten met hun wagen en daarmee waren zij de winnaars. Duidelijk te zien was dat de bouwers veel tijd in de detaillering van de wagen hadden gestoken. Er was een grote variatie kleur- en fruitgebruik te bewonderen. De jury geeft verder geen oordeel, maar beoordeelt de wagens op idee, vorm, kleur, producten en parcours. Daarbij wordt vooral gelet op hoe de wagen overkomt in de stoet. Daarvoor worden dubbele punten gegeven. Buren scoorde op alle punten het hoogst.

m IMG 9993Het is de tweede opeenvolgende winst voor Corsoclub Buren. Dat won de jubileumeditie van vorig jaar ook al, destijds met de wagen 'Snavelvissen'.
Ook de publieksprijs ging naar Corsoclub Buren, dat was dus voor hen een klinkende overwinning. Bij de jeugd won Drumpt de eerste prijs.

Fotografie: Anneke Ruys

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 studiopijlman-hosting