Evenementen

Uitbundig Bloemencorso Lichtenvoorde: Foto's

m Corso 2016 Rensing IMG 1959Het jaarlijkse Bloemencorso van de Achterhoekse plaats Lichtenvoorde is een van de mooiste van Nederland. Op 11 september pronkten er hier in de straten weer imposante corsowagens versierd met vier miljoen kleurrijke dahlia's.

Sinds 1929 bouwen in Lichtenvoorde jaarlijks duizenden vrijwilligers aan dit indrukwekkende schouwspel. Het Bloemencorso Lichtenvoorde staat op de Nationale Inventarislijst Immaterieel Cultureel Erfgoed.

m Corso 2016 DeWitteBrug MG 0015De metershoge zebra van de groep Rensing heeft de eerste prijs van de vakjury van het bloemencorso in Lichtenvoorde gewonnen. De prijs van het publiek was voor Brutus van De Lummels.
De uitslag is maandagmorgen bekendgemaakt in een tor de nok gevulde zaal 't Zwaantje in Lichtenvoorde.
m Corso 2016 Boschkempers IMG 1930'Diepte in de uitvoering'
De vakjury van het corso prees de eenvoud van het ontwerp, dat geen bewegende delen nodig had om indruk te maken, omdat de diepte in de uitvoering zat. 'Gestreept' stelde een zebra voor, waarbij het zwart met paarse dahlia's was uitgevoerd en de witte strepen waren weggelaten. Daardoor was het binnenste zichtbaar, waar wel witte bloemen waren geplakt.
m Corso 2016 LansinkBluiminck IMG 0010De tweede prijs van de vakjury was voor de wagen 'Opgedoft' van Lansink-Bluiminck, de derde plaats voor 'Buitenaards' van Hooiland.

Fotografie: Bas Wekking

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 studiopijlman-hosting