Evenementen

59ste Brabantsedag 2016 met prachtcreaties in Heeze: Foto's

m 3A4A9916Op 28 augustus vond de 59ste editie plaats van de Brabantsedag in Heeze. De prachtigste creaties kwamen voorbij in de rollende straattheater optocht waar Wagenbouwersgroep Bloed, Zweet & Tranen is met de ‘Watersnoodramp van Nieuwkuijk’  de winnaar van de Brabantsedag 2016 werd.

Op 30 december 1880 stort het ijskoude water van de maas zich op Nieuwkuijk, waar het water tot 3 meter stijgt. Mensen worden massaal geëvacueerd. Bloed, Zweet & Tranen wist rond deze gebeurtenis kundig de spanning op te bouwen. Het levensechte acteerwerk nam het publiek mee in de angst voor het naderende water. Hiermee sleepte de groep de eerste prijs in de wacht.

m 3A4A9908De 59ste Brabantsedag kende als thema 'Wat een dag!' Hiermee werden belangrijke data en gebeurtenissen uit de geschiedenis van het hertogdom Brabant tot leven gebracht in de memorabele cultuurhistorische optocht.  Met ruim 2000 acteurs en 16 rijdende theaterdecors, van torenhoge wagens tot mooie gedetailleerde aspecten kwam het thema overal terug. Dat was optimaal genieten tijdens een zonovergoten dag!

m 3A4A0003Tijdens deze zonnige dag zat de sfeer er al vroeg in. 30.000 bezoekers uit alle hoeken van Brabant en daarbuiten kwamen naar Heeze om zich te laten verrassen door de cultuurhistorische optocht die een grote diversiteit aan onderwerpen kende. Het altijd vriendelijke, uitbundige en sociale Brabantse publiek zorgde wederom voor een extra gezellige dimensie aan deze bijzondere, niet te missen Brabantsedag. m 3A4A9838Volgend jaar viert de Brabantsedag jaar haar 60e editie en dat zal ongetwijfeld extra groots gevierd worden.

Fotografie: Anneke Ruys

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 studiopijlman-hosting