Evenementen

538 Koningsdag 2014 in Breda: Fotoverslag

m TotaalDitmaal geen groot Koningsdag feest in Amsterdam zoals we voorheen altijd gewend waren van 538 op Koninginnedag.

Nee, dit jaar werd er wel zeer goed uitgepakt, maar dan in een andere plaats. Ruim 40.000 man kwamen op 26 april, de eerste Koningsdag, richting het Bredase Chasséveld.

Voor iedereen was er wel wat wils, met zo'n gigantische line-up is dat ook moeilijk om mensen niet te voorzien van hun favoriete artiest. Van de Nederlandstalige Frans Duijts, tot de 90's groep Vengaboys en de lekkere beats van Armin van Buuren. De echte top van Nederlandse artiesten stond vanavond op het 538 podium in Breda.

m LeonaDeze Oranjedag werd muzikaal geopend door Leona Philippo, bekend van The Voice Of Holland, maar nu al een grote artiest in Nederland. Ze zong o.a  'Happy' van Pharrell Williams.

Leona werd ingewisseld door een uitblinker van het eerste seizoen van The Voice Of Holland, Shary-Ann! Ook Niels Geusebroek van TVOH kwam langs, het programma kan dus zorgen voor een enorme levensswitch. Binnenkort starten de audities voor weer een nieuw seizoen. Ook is bekendgemaakt dat Marco Borsato, Ilse de Lange, Ali B en Trijntje Oosterhuis dit seizoen in de jury blijven.

m WolterselfieAan echte folks-artiesten hadden we Wolter Kroes die zijn nieuwste voetbalsingle zong en natuurlijk 'Viva Hollandia' en ook Frans Duijts was er bij. Hij zong de Hazes cover 'Jij Denkt Maar Dat Je Alles Mag Van Mij'.

Op deze feestelijke dag werden er ook duetten gezongen. Alain Clark kwam samen met zijn vader het podium op om 'Father and Friend' the zingen. Niels Geusebroek zong zijn hit 'Year Of Summer' samen met Wildstylez en Paskal Jakobsen van Bløf verscheen opeens om met Nielson 'Mannenharten' te zingen. Ook Marcel Veenendaal van Di-Rect zong 'Where We Belong' mee met Fedde Le Grand.

m AlainfathJacqueline Govaert die laatst haar nieuwe album 'Songs To Soothe' heeft uitgebracht speelde een nummer uit een ver verleden. Jacqueline was de zangeres van de band Krezip die helaas uit elkaar is gegaan. Krezip's grootste hit was 'I'll Stay'. Voor deze oranje gelegenheid wilde Jacqueline het publiek bestaande uit 40.000 man graag verwennen met dit oude nummer.

m Armin3Armin van Buuren was de topper van de avond, hij mocht maar liefst 50 minuten draaien! Ook Martin Garrix, Wildstylez en  Fedde Le Grand draaide een aantal plaatjes op het grote podium.

De sfeer was gedurende de hele dag waanzinnig goed! Een moment waarop echt IEDEREEN los ging was op het moment dat Feest DJ Ruud allemaal opblaasbare figuren het publiek in gooide. m Venga2Ook de Vengaboys zorgde voor een hoop leuke reacties en een jaren 90 gevoel. 'We Like To Party', 'Brazil', 'Boom, Boom, Boom' en 'We're Going To Ibiza' zijn natuurlijk niet te vergeten. Zodra deze nummers worden afgespeeld wordt iedereen vrolijk. Ook op deze dag werd het publiek blij van het kleurrijke kwartet.

De weersvoorspelling van de eerste Koningsdag gaf een nare voorspelling. Er was namelijk ruim 60% kans op regen. Gelukkig was deze voorspelling van Piet Paulusma niet correct. Het heeft even een paar minuten op een klein tempo geregend. Dit was tijdens het optreden van Miss Montreal. Zij pakte het sportief op en ging voor het publiek gewoon in de regen staan.

m VoetbalDe eerste editie van het 538 Koningsfeest in Breda was uiterst geslaagd, 40.000 man en een keur aan optredende artiesten. Ik zeg volgend jaar weer!

Verslag en fotografie: Dexter Reijsmeijer

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 studiopijlman-hosting