Evenementen

Reizen met de speciale Elfia stoomtrein!

stoomReis in Harry Potter/ Steampunk stijl vanaf 'kasteel' station Valkenburg (1853) naar station Breukelen met de Elfia Stoom Trein.

Deze trein zal zaterdagochtend 19 april, en zondagochtend 20 april vroeg vertrekken vanuit Valkenburg. Je kan ook (mits je een ticket online hebt gekocht) op de stoomtrein stappen in Maastricht, Roermond, Eindhoven en Den Bosch. De prijs voor een retourticket a € 49,50 zal hetzelfde blijven waar je ook opstapt. Zaterdag- en zondagavond zal de stoomtrein terugrijden vanaf Breukelen naar Valkenburg met dezelfde tussenstops. Een keer tijdens de rit zal de trein stoppen om water en kolen bij te 'tanken'. 

Hou er alsjeblieft rekening mee dat er 486 retour tickets beschikbaar zijn voor de zaterdag en 486 voor de zondag. Er zijn geen enkeltjes beschikbaar, en de tickets zullen enkel in de voorverkoop verkocht worden; niet op de trein stations zelf. De prijs: € 49,50 per retour. De stoomtrein zal een keer per dag vertrekken vanuit Valkenburg en een keer per dag (in de avond) vanuit Breukelen. Voor twee keer 486 passagiers zal het daadwerkelijk een unieke ervaring zijn (de laatste stoom locomotief (nr 3737) in reguliere service in Nederland eindigde zijn dienst op 7 januari 1958. De loc reed na zijn dienst meteen door naar het nationale spoorwegmuseum.) 

Een oude treinkaart van Nederland uit 1929 laat zien dat Den Bosch toen nog doodleuk 'Bois-le'Duc' heette. Dus, ga terug in de tijd, stap in de Elfia Steoom Trein en voel hoe het geweest moet zijn om te reizen in die tijden van Limburg helemaal naar Breukelen. Maar dit keer ben je vergezeld van een bont gezelschap van steampunkers, 17e eeuwse hofdames, middeleeuwse inquisiteurs en als je geluk hebt een verdwaalde romeinse soldaat; allemaal onderweg naar het koninkrijk van Elfia.

Dienstregeling (onder voorbehoud; kan nog licht veranderen; hou deze pagina in de gaten) :

Valkenburg departure : 06.45

Maastricht : 07.30

Roermond : 08.15

Eindhoven : 09.15

’s-Hertogenbosch (Bois-le-Duc) : 09.45

Arrival at Breukelen : 10.30

Return leaving Breukelen : 21.00

’s-Hertogenbosch : 22.00

Eindhoven : 22.30

Roermond : 23.30

Maastricht : 0.15

Arrival Valkenburg : 0.30

Let op dat de terugreis gemaakt zal worden in het donker. Zo ver we hebben kunnen achterhalen heeft niemand meer in de afgelopen 60 jaar de ervaring kunnen opdoen van een rit op een stoomtrein in de nacht, waar de duisternis gepenetreerd wordt door het grillige geluid van een stoomfluit.

www.elfia.com

 

 

 studiopijlman-hosting