Evenementen

Brabantsedag meer dan een optocht alleen

IMG 7089bHet thema van de Brabantsedag is dit jaar:  Hoezo Middeleeuws?!

Wist je dat de bril al is uitgevonden in de Middeleeuwen, evenals de klok, het muziekschrift en de boekdrukkunst? De cultuurhistorische optocht op de laatste zondag van augustus richt zich op de positieve ontwikkelingen die de Middeleeuwen hebben voortgebracht. En wel zó dat je je als bezoeker afvraagt: ‘Hadden ze dat al uitgevonden in de Middeleeuwen? Hoezo is dit Middeleeuws?’  IMG 0387De geschiedenis van het vroegere hertogdom Brabant, wat zich ook over Belgisch grondgebied uitstrekte, geldt als inspiratiebron. De optocht van de Brabantsedag toont echter geen historisch plaatje, maar maakt de link naar het heden. De Brabantsedag staat dan ook bekend als modern straattheater. Voorbijtrekkende wagens imponeren door origineel ontwerp en gedurfde techniek. De optocht is een unieke belevenis!

IMG 7024 bdDe optocht op zondag 25 augustus begint om 14 uur, maar ’s morgens is het al gezellig druk in het dorp. Rondom het gemeentehuis is muziek, straattheater en een kunstmarkt.

 

IMG 0080In de loop der jaren is de Brabantsedag uitgegroeid tot een eigentijds en gezellig cultuurfestival van negen dagen. Het programma biedt voor elk wat wils, voor jong en oud.


Wat kun je zoal verwachten? De band Allez Soldaat, Leoni Jansen met band, de cabaretiers Mark van de Veerdonk en Dorine Wiersma, de schrijvers Wim Daniëls en Charles den Tex. Voor de jeugd is er een optreden van Wie Walvis. Er is een uniek meezingconcert met bariton Hans van Heiningen. En nog veel meer.

IMG 0410Tevens zijn er twee exposities: extravagante schoenontwerpen o.a. uit Japan (voor het eerst te zien in Nederland!) en luchtfotografie van Karel Tomeï met een knipoog naar de Middeleeuwen.

 

Voor het programma, reserveringen en prijzen zie: www.brabantsedag.nl

 

Cultuurhistorische optocht   

 

zo 25 augustus 14.00 uur

 

 

 

Cultuurfestival Brabantsedag           

 

za 17 t/m zo 25 augustus 2013

Fotografie: Anneke Ruys en Angela van Tol

 

 studiopijlman-hosting