CONCERTVERSLAGEN

Maceo Parker excelleert in Paard Den Haag

m  GBW9574Op 31 maart stond funk gigant Maceo Parker in het Paard. Dat leverde een swingende avond op met veel genietmomenten.

Tijdens een optreden van deze levende showman weet je van tevoren al dat je een swingend avondje tegemoet gaat. Ook in het Paard was dat weer het geval. De saxofonist en zijn band wisten ook deze zaal met gemak uit te verkopen en te vermaken. Parker en zijn gevolg lieten het publiek uitgebreid swingen en meezingen en ze gingen zelfs door de knieƫn.

m  GBW9695Topentertainer Maceo Parker staat behalve voor funk ook voor jazz, hiphop en R & B. Daarom heeft hij zich ook weten te onderscheiden in de muziekwereld. Door zijn samenwerking met soul en jazz artiesten als James Brown, George Clinton en Bootsy Collins en live bijdrage naast popgroepen als Living Colour, Bryan Ferry, The Red Hot Chili Peppers en The Dave Matthews Band, wist Maceo Parker een groot publiek te bereiken met zijn bijzondere sound.

m  GBW9720In het Paard wist Parker weer een hele zaal aan het funken te krijgen. Hij navigeert moeiteloos tussen 60's soul, 70's freaky funk, mellow jazz en hip hop en daarom imponeert hij ook een breed publiek. Hij memoreerde aan Ray Charles en aan George Clinton. De band kreeg genoeg solo-momentjes, met een speciale solorol voor het nichtje van Parker.

m  GBW9587Parker (1943) is inmiddels al op leeftijd, maar daar merk je op het podium weinig van. Hij speelt alsof zijn leven ervan afhangt en geniet ook optimaal van het optreden. Net zoals het publiek dat aan zijn lippen hangt: wat een sound en wat een groove is hier aanwezig op het podium! Het was voor het publiek een onvergetelijke avond en ook de artiesten genoten optimaal. Precies zoals het hoort bij een funkconcert als dit.

 

Tekst: Anneke Ruys
Fotografie: Loes van der Kraats

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 studiopijlman-hosting