CONCERTVERSLAGEN

Wende met MENS in Paard Den Haag: Foto's

m  GBW7695Op 9 november stond Wende met haar concertvoorstelling in Paard Den Haag. In de uitverkochte zaal wist de zangeres met een heel bijzonder optreden het publiek anderhalf uur lang te vervoeren.

'MENS' betekent Op zoek naar het gevaar en het wonder van een mens te zijn. "Ik ben een vrouw, ik woon en leef in de stad, hier zoek ik mijn geluk en mijn kansen. Zie hoe ik bang en laf ben, en soms moedig. Hoe ik faal en soms overwin."

 

m  GBW7761Wende ontwikkelde zich de afgelopen jaren als een van de meest veelzijdige en spraakmakende artiesten en performers van Nederland. Of het nu pop, elektro, klassiek of hedendaagse muziek is, of zelfs een film, ze slaagt er steeds weer in haar publiek diep te raken. Rode draad bij alles wat ze doet; Wende wil verhalen vertellen, met een eigen stem en kracht, dwars door alle genres heen.

 

m  GBW7748Ze benaderde gerenommeerde schrijvers als Dimitri Verhulst, Arnon Grunberg en Typhoon om samen met haar nieuwe verhalen en songs te schrijven over wat het is om mens te zijn in onze tijd. Een tijd waarin we meer dan ooit teruggeworpen lijken op onszelf, onze angsten en de vraag hoe we ons moeten verhouden tot wat er om ons heen gebeurt.

 

Wende ging met deze schrijvers op zoek naar de schoonheid, de lelijkheid, het gevaar en het wonder van mens te zijn en zingt over haar eigen angst, eenzaamheid, zoektocht, liefde, land en stad. Het resultaat is een intieme, verrassende en confronterende reis door een leven vol van miniatuurvertellingen.

 

m  GBW7768Zo keert Wende met deze voorstelling op een moderne manier terug naar haar wortels, naar het chanson, een liedvorm die als geen ander de traditie kent de kern van het menszijn te willen raken. Regisseur Marcus Azzini (artistiek directeur van Theatergroep Oostpool) tekende voor de regie. En de internationaal vermaarde ontwerpster Chloe Lamford uit Londen was verantwoordelijk voor het design van de voorstelling (op dit moment is ze ook verbonden aan Toneelgroep Amsterdam met regisseur Katie Mitchell).

 

m  GBW7731In het Paard genoot het gemeleerde publiek ademloos van de voorstelling. Je kon regelmatig bij een fragiel liedje een speld horen vallen, zo stil waren de mensen. MENS is een hele bijzondere voorstelling waarvan je na afloop realiseert dat je iets heel bijzonders hebt meegemaakt. @Paard Den Haag

 

Fotografie: Loes van der Kraats

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 studiopijlman-hosting