CONCERTVERSLAGEN

zt-newsiv-red

10 Jaar 3JS in AFAS LIVE: Foto's

10 Jaar 3js  Waylon Elske Choir Afas Live Amsterdam 28-10-2017 Gwendolyne-2908Dit jaar is het precies tien jaar geleden dat de Volendamse 3JS Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jaap de Witte hun eerste Nederlandstalige single in Nederland uitbrachten. Dat werd op 28 oktober groots gevierd in AFAS Live met een speciaal concert en special guests Waylon en Elske DeWall.

Tien jaar geleden nieuw voor Nederland, maar in hun thuishaven waren 3JS al lang bekend, omdat de ze eigenlijk al twintig jaar bestaan. De eerste tien jaar waren belangrijk voor hun muzikale ontwikkeling. Ze speelden in vele verschillende (Engelstalige) bands, samenstellingen en stijlen die uiteindelijk samenkwamen in het nu indrukwekkende repertoire van de 3JS.

10 Jaar 3js  Waylon Elske Choir Afas Live Amsterdam 28-10-2017 Gwendolyne-2941In 2008 zetten de 3JS hun eerste stappen op de planken van de Nederlandse theaterwereld, dit bleek ideaal grondgebied voor de Nederlandstalige teksten. Op deze manier kon de band de teksten meer uitleg geven waardoor de diepere lagen duidelijker werden. In 2010 en 2011 speelden de 3JS in een uitverkochte Heineken Music Hall. In 2012 verliet Jaap de Witte noodgedwongen de band en werd hij opgevolgd door zijn zoon Jan de Witte, die op zijn beurt weer zorgde voor een nieuwe uitstraling en kijk op het Nederlandstalige repertoire van de band.

10 Jaar 3js  Waylon Elske Choir Afas Live Amsterdam 28-10-2017 Gwendolyne-3031In 2016 kropen de 3JS tijdens Vrienden van Amstel Live in de huid van de band U2. Dit werd zo enthousiast ontvangen door het publiek dat ze besloten een theatershow te maken rond het U2-album The Joshua Tree dat in 2017 zijn 30-jarig jubileum viert. Deze tour werd de grootste en best bezochte tour die ze ooit deden; veertig uitverkochte shows in de grootste theaters van Nederland, met prachtige recensies en reacties van de bezoekers. 10 Jaar 3js  Waylon Elske Choir Afas Live Amsterdam 28-10-2017 Gwendolyne-2922Hierdoor werd een compleet nieuw publiek aangeboord dat niet eerder bekend was met de veelzijdigheid van het sympathieke drietal.

Veel van deze 'nieuwe' fans woonden uiteraard ook het 10-jarig jubileum van de 3JS, dat groots gevierd werd met onder andere speciale gastoptredens en uiteraard passeerden alle muzikale hoogtepunten van de afgelopen tien jaar de revue. @AFAS Live

Fotografie: Gwendolyne van Erp LivePicz.nl

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 studiopijlman-hosting