CONCERTVERSLAGEN

zt-newsiv-red

Midas triomfeert in uitverkocht Paradiso

m Midas Paradiso 2-4-2017 DSC 6177Op 2 april maakte singer/songwriter Midas een grootse entree in de Kleine Zaal van Paradiso.

De bovenzaal van Paradiso was uitverkocht en het was gezellig druk. Er heerste een goede sfeer, er kwamen enthousiaste reacties op Midas, die zijn publiek meerdere keren vertelde dat hij het zo geweldig vond dat iedereen er was.
m Midas Paradiso 2-4-2017 DSC 6100Introductie

De Amsterdamse zanger/gitarist Midas begon op zijn twaalfde met het maken van muziek. Hij speelde in verschillende bands en stopte op zijn zestiende met school om zich volledig op muziek te richten. Een jaar later werd hij aangenomen op het Conservatorium van Amsterdam, waar hij zang en gitaar studeerde en zijn diploma behaalde. Naast zijn studie speelde Midas in rockband The Fudge, waarmee hij een album uitbracht en de publieksprijs binnen sleept bij De Grote Prijs van Nederland.

m Midas Paradiso 2-4-2017 DSC 6115Na het uiteenvallen van the Fudge besloot Midas zich te concentreren op zijn solowerk. Hij verbleef een tijdje in Barcelona, New York, LA en Nashville en schrijft daar veel liedjes. Midas vindt zijn eigen geluid: powerpop met folkinvloeden. Terug in Nederland tourt hij met zijn nieuwe liedjes en nieuwe band met de Popronde door Nederland. JB Meijers en Ilse de Lange (The Common Linnets) horen zijn muziek en zijn zó enthousiast dat ze hem uitnodigen als special guest tijdens hun tour door Nederland eind 2015.

 

In 2016 pakte Midas door met veel eigen optredens. Hij stond onder meer op Noorderslag, Pinkpop, Bospop en De Parade. Het nieuwe jaar staat voor de deur en Midas is er klaar voor. IJzersterke popsongs en een strakke live-band. Op 31 maart 2017 verscheen zijn debuutalbum bij het label Dapper. @Paradiso

 

Fotografie: Esmee Burgersdijk

imageimageimageimageimageimageimageimage

 

 studiopijlman-hosting