CONCERTVERSLAGEN

zt-newsiv-red

De 3JS doen verbazen met The Joshua Tree tour in Delft

m 3JS U2 JoshuaTree Theater DeVeste Delft 04022017 Gwendolyne-5314

 

Precies 30 jaar na het uitkomen van The Joshua Tree laten de 3JS dit complete album en ook andere onvergetelijke U2 nummers herleven in het theater. Een klein voorproefje gaven ze al tijdens De Vrienden van Amstel LIVE! 2016. Waar bleek dat ze de unieke sound van U2 griezelig goed kunnen evenaren. En waar het publiek bovendien niet genoeg van kon krijgen!

Het concept is even simpel als krachtig. Het iconische album The Joshua Tree (1987) wordt noot voor noot nagespeeld in een theatrale setting. The Joshua Tree wordt door velen gezien als het hoogtepunt in het oeuvre van U2. Dit befaamde album bevat onder andere de hits Where the Streets Have No Name, With or Without You en I Still Haven't Found What I'm Looking For. Precies 30 jaar na dato laten de 3JS deze en andere onvergetelijke nummers herleven in het theater.

 

“U2 is een band waar wij al sinds de jaren dat we met ons Bluebus-Project bezig waren heel erg tegenop kijken. Dat is nooit overgegaan. U2 is er altijd geweest. Sinds begin jaren tachtig. De eerste ‘doorbraak’ tijdens het Live Aid concert en even later het album The Joshua Tree, wat toch wel gerekend mag worden tot een van de grotere klassiekers uit de popgeschiedenis.” Aldus de 3JS over hun keuze voor U2.

 

m 3JS U2 JoshuaTree Theater DeVeste Delft 04022017 Gwendolyne-5755

 

De 3JS spelen het Joshua Tree album integraal aangevuld met andere zeer bekende nummers van U2 zoals Desire.

Met het nummer "I Still Haven’t Found What I Am Looking For" willen de mannen in iedere stad het lokale koor meenemen.

Op de vraag van Jaap "wie nog nooit een optreden van de 3JS bijgewoont heeft" kwam bijzonder veel reactie uit de zaal. Het publiek lijkt echt af te komen op het feit dat ze U2 spelen. Enthousiaste reacties hoor je door de zaal gaan, niemand wil weg in de pauze.

 

The Joshua Tree Nummers
1 Where the Streets Have No Name 5:38
2 I Still Haven’t Found What I’m Looking For 4:38
3 With Or Without You 4:56
4 Bullet the Blue Sky 4:32
5 Running to Stand Still 4:18
6 Red Hill Mining Town 4:54
7 In God's Country 2:57
8 Trip Through Your Wires 3:32
9 One Tree Hill 4:43
10 Exit 4:53
11 Mothers of the Disappeared 5:12

 

Foto's Gwendolyne van Erp LivePicz.nl

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 studiopijlman-hosting