CONCERTVERSLAGEN

zt-newsiv-red

Trijntje Oosterhuis brengt Nieuwe Kerk in ultieme Kerstsfeer: Foto's

m 3A4A3949
Nederlands beste soulzangeres Trijntje Oosterhuis koesterde altijd al de wens om eens een speciale Kersttour te maken langs - kleine en grotere - vaderlandse kerken. Op 30 december stond ze in de mooie Nieuwe Kerk in Den Haag. Daar beleefde de geheel uitverkochte kerk een bijzondere, soulvolle Kerst.


m 3A4A3984bIn een prachtige en sfeervolle Kerst setting zong Trijntje tijdens A Christmas Evening With Trijntje haar favoriete Kerstsongs, aangevuld met speciaal uitgekozen nummers die geheel in die setting pasten. Dat deed ze samen met haar favoriete gitarist Leonardo Amuedo en samen creeerden ze de ultieme Kerst getinte avond. Dat was voor het publiek twee uur lang genieten.

m 3A4A3943Tijdens het sfeervolle concert zong Trijntje in een akoestische sfeer kerstliedjes die dicht bij haar hart liggen, zoals de traditionals ‘Have Yourself a Merry Little Christmas en Let It Snow. Uiteraard stonden ook haar eigen songs zoals ‘Miss You Most at Christmas Time’ en ‘What Christmas Means To Me’ op het programma. Verder kwam onder meer ook het mooie liedje 'Telkens Weer' van Willeke Alberti, Imagine' en '' Happy Christmas' (War Is Over) van John Lennon en 'Fragile'van Sting voorbij. Trijntje kondigde al aan dat ze volgend jaar een album met Nederlandstalige liedjes gaat maken met daarop de mooiste Nederlandstalige songs.

m 3A4A3971De Nieuwe kerk heeft een mooie akoestiek en voeg daaraan de sfeervolle locatie toe en je hebt het perfecte concert voor de donkere dagen voor en na de kerst. Om het publiek tot participatie te verleiden vertelde ze anekdotes tussen de liedjes door. "Stel je voor dat jullie bij mij in de huiskamer zijn. "Voel je helemaal thuis en doe mee" en zo zorgde ze ervoor dat de mensen uit hun stoelen kwamen tijdens het gospel getinte gedeelte en dat ze meezongen bij voor iedereen bekende songs. Dat lukte heel goed en op een gegeven moment stond de hele kerk te swingen op soulvolle songs. Trijntje roemde tijdens regelmatig haar uit Uruguay afkomstige en in Brazilie woonachtige, virtuoze gitarist Leonardo Amuedo die ze op haar zestiende in een Amsterdamse kroeg ontmoette en met wie ze tot op de dag van vandaag samenwerkt.

m 3A4A3989bOosterhuis en Amuedo vormen een perfect duo waarbij de dromerige gitaarmuziek Nederlands' beste soulzangeres mooi aanvult. Het leidt tot een bijzondere combinatie in een kerk waar iedereen muisstil luistert en alleen meeklapt, zingt en swingt wanneer het hen gevraagd wordt. Zo houdt Trijntje haar publiek twee uur lang in haar greep en geeft ze je het ware December-gevoel mee wanneer je weer de kerk verlaat en in de koude, donkere nacht terechtkomt.

 

Verslag en fotografie: Anneke Ruys

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 

 studiopijlman-hosting