CONCERTVERSLAGEN

zt-newsiv-red

Tango Extremo presents: Club Vaudeville! In Diligentia

m 3A4A3624bOp 22 december beleefde Diligentia in Den Haag de premiere van Club Vaudeville. Een muzikale theatervoorstelling waarin Tango Extremo en Joris Lutz het publiek meenemen naar de decadente wereld van de jaren ‘20 en ‘30 in Berlijn en Parijs.


m 3A4A3597 2Club Vaudeville is een melancholisch reisje naar een nachtclub waar de tijd heeft stilgestaan.
Samen met Tango Extremo en Joris Lutz als speciale gast duiken we hier in de muzikale smeltkroes van de roaring twenties & thirties. In een obscure kelder vol criminelen en kunstenaars, maar ook een duistere wereld waar drank heerst en weinig plaats is voor de liefde.

m 3A4A3626In deze voorstelling is een bijzondere rol weggelegd voor het veelzijdige orkest Tango Extremo en speciale gast Joris Lutz. We gaan terug naar de woelige jaren twintig en dertig en naar de tijd van burlesque glitter & glamour en de tijd waarin op muzikaal gebied jazz, folklore en klassieke muziek zich virtuoos vermengen met variété en amusement. d

Wanneer Mackie Magnolia ‘Ich hab noch einen Koffer in Berlin of ‘An den kleine Radioapparat’ zingt waant je je als publiek in het Berlijnse Tingel Tangel Theater. Met ‘Si tu vois ma mer’ en ‘Un gamin de Paris’ bevindt je je opeens in de Folies Bergère en de Moulin Rouge in Parijs met precies de sferen die daarbij horen.

m 3A4A3557Tijdens de voorstelling weerklinken allerlei liedjes die helemaal in de tijd van toen passen. Ook qua sfeer voel je je helemaal roaring twenties & thirties met een speciaal aangepast decor en zwart-wit videobeelden die het geheel compleet maken. Daartussendoor beleven we het verhaal van Johan (Joris Lutz), een keurige man, een bankemployee met een ogenschijnlijk oninteressant leven en die alleen werkt om zijn hypotheek te kunnen betalen bij de bank waar hij ook nog eens werkt.

m 3A4A3635Gaanderweg wordt ons een kijkje gegund in Johan’s verleden waarin vooral zijn familie en gezinssituatie centraal staan en dat leidt tot vaak hilarische vertellingen en momenten. Wanneer Johan een kijkje gaat nemen in de frivole Club Vaudeville, laat hij zich helemaal meeslepen in de 20’s en 30’s sferen en de muzikale uitstapjes van de band. Club Vaudeville is een muzikale avond met een virtuoos spelend orkest, met Joris Lutz als aangename aanvulling.

m 3A4A3644Special Guest: Joris Lutz
Viool: Tanya Schaap
Saxofoon: Ben van den Dungen
Accordeon: Hans van der Maas
Piano: Rob van Kreeveld
Bas: Thomas Pol
Vocals: Job Hubatka

Kijk voor de concerten op de agenda.
http://www.tangoextremo.com/concerten/

 

Foto's en verslag: Anneke Ruys

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 studiopijlman-hosting