CONCERTVERSLAGEN

ZEUS live in De Groene Engel: Foto's

m zeus19
Zeus, de band van Jeroen van Koningsbrugge stond op 5 november in de Groene Engel, afgelopen zaterdag.  Het was volle bak, leuk publiek en een band die er lekker op los beukte.

m zeus25ZEUS werd opgericht door Jeroen van Koningsbrugge (zang), Paul Jansen (drums) en Roy Jansen (gitaar). Een jaar later voegt Bob Gerritsen (bas) zich bij de bezetting. De band mag haar eerste show spelen in New York’s wereldberoemde rockclub CBGB’s eind 2004.
Het debuutalbum Bad Signs werd zeer goed ontvangen en laat een heavy rock en stonergeluid horen. Na twee jaar touren en schrijven brengt ZEUS haar tweede plaat uit genaamd 07. Deze keer is het een meer uiteenlopende mix van heavy grunge, stoner en zelfs doom.

m zeus16Als Bob Gerritsen in 2009 naar Zwitserland emigreert en Jeroen van Koningsbrugge kampt met een overvolle tv-agenda, besluit ZEUS een lange pauze in te lassen. De band speelt enkel één benefietconcert, speciaal voor hun bevriende producer, en schrijft het instrumentale thema voor politieserie 'Smeris'.

m zeus10Nu is het 2016 en ZEUS heeft besloten om de draad weer op te pakken! Beginnend met vier exclusieve clubshows in het najaar, met de oorspronkelijke bezetting inclusief Bob Gerritsen. De band stopt na deze 4 shows en gaat dan door als @EngineRoomMusic. Hou deze mannen in de gaten!

Het voorprogramma in De Groene Engel was in handen van Life's Electric @De Groene Engel

Fotografie: Hans Kreutzer Kreutzerfotografie

Could not open a directory stream for /home/ruys/domains/gooddayz.nl/public_html/images/stories/-concerten2016/zeusgroeneengel/

 

 studiopijlman-hosting