CONCERTVERSLAGEN

Roos Blufpand brengt 'Hoe Dan' in Stadstheater Zoetermeer

m 3A4A9991Op 20 oktober 2016 stond Roos Blufpand met haar theaterconcert 'Hoe Dan' in het Stadstheater Zoetermeer. Roos durft zo klein te zijn dat het groots is.

Zangeres en songwriter Roos Blufpand is pas 23 jaar, maar heeft al twee cd’s geproduceerd en mag terugkijken op een serie indrukwekkende radio- en tv-optredens en succesvolle tours langs tientallen poppodia en theaters. Dit seizoen is Roos Blufpand opnieuw te zien én te horen in schouwburgen door heel Nederland met Hoe Dan, een avondvullende voorstelling rond haar nieuwste en gelijknamige album. Op 20 oktober speelde zij Hoe Dan in het Stadstheater in Zoetermeer.

m 3A4A9986Hoe dan geeft de hedendaagse strijd weer van een jonge vrouw van 23. Carpe diem en de wereld redden? Kan dat wel allebei? Hoe kun je je steentje bijdragen aan een betere wereld en tegelijkertijd gewoon genieten van het leven? Deze vragen neemt Roos mee op haar tour langs de Nederlandse theaters. Haar stijl is te omschrijven als een mix van kleinkunst en popmuziek. Ze is er erg bedreven in en laat veel talent zien.
m 3A4A9996Roos Blufpand vraagt zich ook in Zoetermeer af: "Hoe Dan"? Dat doet ze voor een niet geheel gevulde doch enthousiaste zaal in Stadstheater Zoetermeer. Met een kleine groep getalenteerde muzikanten om zich heen brengt ze anderhalf uur lang wonderschone liedjes met inhoud. Soms zit ze achter de piano en speelt klein en ingetogen, dan weer springt ze achter de microfoon en bruist van de vrolijkheid en de energie. Ondertussen maakt ze de bezoekers deelgenoot van haar nog jonge wereld en vertelt mooie verhalen. Bewust bekijkt ze de wereld vanuit haar eigen perspectief. Het is allemaal oprecht, eerlijk en ook ontwapenend wat ze doet en ook nog eens gekruid met de nodige humor.

m 3A4A9982Alleen maar liefde is de lijfspreuk van Roos Blufpand. Zeker een mooie gedachte die ze tijdens haar voorstelling probeert vorm te geven. In het nummer Geweten zingt zij: ‘Ik wil de wereld best wel redden, maar ik weet gewoon niet hoe.’ Puur en oprecht is het allemaal, heel mooi ook want de zangeres weet een concert lang te boeien met liedjes over twijfel, heimwee, verlangen, passie en liefde. Op het eind komt er nog een bijzonder nummer: het vrolijke Heet. Daarvoor gaan Roos en haar muzikanten het publiek in om van daaruit akoestisch samen met de aanwezigen te zingen.m 3A4A0012Het creeert een spexciale sfeer in het theater. Jong en oud zingt het refrein mee. Even daarvoor in de show heeft ze de mensen laten weten dat ze tot nu één antwoord heeft gevonden op de vraag Hoe Dan... En dat is Alleen Maar Liefde.

Roos zou met haar muziek graag de wereld een klein beetje willen veranderen. Daar draagt ze zelf vast een steentje aan bij doordat haar album volledig duurzaam tot stand is gekomen, van de productie tot aan cd hoes op gerecycled karton toe. Een mooi streven van een mooi, integer mens met vooral heel veel talent.

Kijk voor de theatertour op http://www.roosblufpand.nl/tourdata/

 

Verslag en fotografie: Anneke Ruys

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 studiopijlman-hosting