CONCERTVERSLAGEN

Seasick Steve bezwerend goed in Paard van Troje: Foto's

m 3A4A9974Steve Gene Wold, ofwel Seasick Steve (1951) gaf op 16 oktober 2016 een concert in het Haagse Paard van Troje. Dat concert was al lang van tevoren uitverkocht en voor de locatie staan hele lange rijen. Net als enkele jaren terug (2011 en 2013) toen de concerten van de gedreven bluesman hier ook stijf uitverkocht waren.

Sinds Seasick Steve in 2006 zijn opwachting maakte bij het Britse muziekprogramma van Jools Holland heeft zijn carriere een belangrijke vlucht gemaakt. Met een vertimmerd houten kistje onder de voet en een afgeragde gitaar met drie snaren verschijnt hij in het programma en zorgt voor de nodige sensatie. m 3A4A9989Opeens wil iedereen de muzikant - die voorheen zijn muziek aan de straatstenen niet kwijt kon - live zien en zijn albums aanschaffen. De gedreven klanken met de rauwe zang overtuigen, net als de soms trieste verhalen over moeilijke jeugd levend met een vader met losse handjes en het trieste, armoedige leven. Ook bij ons kwam de aandacht, zeker vanaf het moment dat hij zijn opwachting maakte bij de Wereld Draait Door.

m 3A4A9984In een tot de nok gevuld Paard van Troje geniet Steve met volle teugen. Hij prijst het publiek en de locatie waar hij volgens eigen zeggen 'veel liever staat dan voor een publiek van vele tienduizenden op een festival. "Dit is veel intiemer"zegt hij tijdens een van de verschillende onderonsjes met het publiek. Steve ontpopt zich ook als een charmeur, een liefhebber van de dames. Hij flirt met hen en nodigt een van hen uit om het podium met hem te delen: een terugkerend momentje tijdens al zijn shows.  m 3A4A0037De dame die nu de stage betreedt doet dat niet voor het eerst, want tijdens de Eindhoven-show werd ze ook al verkozen. Geen probleem en het leidt tot een gezellig muzikaal onderonsje waarbij Steve een song aan haar opdraagt en haar een exemplaar van zijn nieuwe album Keepin' the horse between me and the ground'.

Het optreden in het Paard is bezwerend goed. Met zijn rauwe, uitgeklede bluesmuziek ontpopt Seasick Steve zich wederom tot de bijzondere bluesartiest die hij is en waarmee hij zovelen weet te raken. m 3A4A0011Ook zijn begeleidende drummer is van groot belang om een extra stevig geluid voort te brengen. Het publiek - jong en oud - is geheel in de ban van Steve en laat zich meeslepen in nummers met minutenlange solo's tot mooie ballads als 'Abraham, Martin & John'en 'Gentle On My Mind'tegen het einde van de show.

Na ruim anderhalf uur komt er toch een einde aan het concert wat voor de aanwezigen puur genieten betekende. Steve buigt dan nog eenmaal en verdwijnt dan om later het toegestroomde publiek de hand te schudden en cd’s te signeren.

Verslag en fotografie: Anneke Ruys

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 studiopijlman-hosting