CONCERTVERSLAGEN

Suzanne Vega met bijzonder optreden in Stadsschouwburg Nijmegen: Foto's

m suzanne vega5Op 5 oktober gaf singer-songwriter Suzanne Vega een concert in de Stadsschouwburg van Nijmegen.

 

De eerste echte fans stonden ruim voor aanvang al in de rij te wachten koukleumend te wachten tot de deuren van de schouwburg open gingen. Wel apart voor een muzikant van "weleer" of toch niet?

Suzanne Vega scoorde vele herkenbare stem hits scoorde met zoals 'Luka', 'Tom's Diner' en 'Marlena on the Wall'. Door haar vertellende manier van zingen en haar mooie stem bleef ze intrigeren. Daarna schreef ze nog soundtracks voor talloze films en TV series.

 

m suzanne vega25Als tweede op de setlist speelde ze al een van haar hits "Marlena on the Wall' en de sfeer zat daarmee meteen al goed. Door gebruik van loops maakte ze samen met gitarist, Gerry Leonard er en variabel geheel van, waardoor de vaart erin bleef en het niet saai werd. De kenmerkende stem van Suzan Vega deed het nog prima en droeg de show. "Jacob and the angel" ging over de struggle in life, had een hemels gitaar spel als rifje, fris en vrolijk.

 

Plotseling kwam er een man uit het publiek die een "gift" in een jutten zak op het podium gooide, ze mocht deze niet open maken. Later in de show bleek dat het een sweater was. Onverdroten ging ze verder met een van haar typische songs Scatting like light : de heldere stem het kleine rauwe en warme randje.

 

m suzanne vega22Oude nummers wilde ze eerst spelen om value for your money te geven en het publiek wat relaxter te maken waarna haar nieuwere nummers volgde. Haar enige zomer romance toen ze 18 jaar was. Haar lover en zij hielden allebei van Lennart Cohen, Meant to be, Together for 7 weeks, alle gevoelens opgeschreven in een nummer, als dank daarvoor kreeg ze zijn bandana....

 

Een treurig, lang en oud nummer met een tragisch eind, zijn jullie er klaar voor, grapte ze, ik heb jullie gewaarschuwd! Jason Heart kwam er bij op keyboard om iets meer vulling aan de nummers te geven. "Left of center" speelde ze in een elektrische luide uitvoering, maar de kleine versie geeft meer kracht aan het nummer. "Luka" kon natuurlijk ook niet ontbreken op de setlist en dook tegen het einde op. Net als "Toms diner" in een modernere versie, die wel geslaagd was.

 

m suzanne vega28Als toegift speelde ze "In Liverpool" dat ging over de dagdromen die ze had over haar eerste liefde, wat was er van hem geworden, 12 jaar later? The love of my life is humanity, waren haar laatste woorden...… Het enthousiaste publiek kon er geen genoeg van krijgen daardoor ging Suzan nog een paar nummers door.

 

De titelsong "Lover beloved" ging nog van papier zo nieuw was die, het ging ook net niet helemaal goed maar das dan ook de charme van een eerste keer live zingen, wij waren er bij!

 

m suzanne vega10Van het nieuwe album "Carson's last supper" kwam het allerlaatste nummer “Rosemarie" waarna ze gedrieën ook nog handtekeningen uitdeelden aan hun fans in de lobby van het theater. Mooi om te zien dat ze daar ook uitgebreid de tijd voor nam. Haar nieuwe album was daar voor de officiële releasedatum al te krijgen.

 

Oude en nieuwe songs geven beide een ander tijdsbeeld weer. Ben er zelf nog niet uit welk beeld blijft hangen, haar stem in elk geval.

Verslag en fotografie: Hans Kreutzer

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 studiopijlman-hosting