CONCERTVERSLAGEN

Sherry Dyanne en Michiel Borstlap met bijzondere ode aan Billie Holiday: Foto's

m 3A4A0501Op 1 oktober ging in Theater Dakota in Den Haag de voorstelling Billie Holiday in premiere. Sherry Dyanne en Michiel Borstlap brengen hierin een bijzondere muzikale ode aan één van de meest legendarische en invloedrijke zangeressen ooit: Billie Holiday.

m 3A4A0461In een intiem theater als Dakota komt de bijzondere voorstelling 'Billie Holiday'optimaal tot zijn recht. Vanwege de kleinschaligheid wordt het een ware theatrale beleving. Sherry Dyanne is een zangeres met een puur en authentiek stemgeluid. Zij blijkt de aangewezen persoon om in de huid van de legendarische jazz-zangeres Billie Holiday te kruipen.  Als klein meisje bewonderde zij Billie Holiday al en dat komt ook terug in deze bijzondere voorstelling.

m 3A4A0519Dyanne's stemgeluid ligt heel dichtbij dat van 'Lady Day'Billie Holiday en dat maakt de beleving nog intenser. Ze wordt begeleid door de beste jazzpianist van Nederland, Michiel Borstlap die de voorstelling ook qua sfeer helemaal compleet maakt. Met zijn rijk geschakeerde spel weet hij het publiek in de uitverkochte zaal te verbazen en te vervoeren. Tijdens de voorstelling komen beroemde songs als 'Strange Fruit', 'God Bless The Child', en 'Lady Sings The Blues' voorbij. m 3A4A0457Sherry Dyanne vertelt tussen door - in de Engelse taal - het soms dramatische verhaal van Billie Holiday dat naast het succes en de waardering ook moeilijke momenten kende met drugsgebruik, gevangenisstraf, uitbuiting en mishandeling.

Billie Holiday van Sherry Dyanne en Michiel Borstap is een voorstelling van een hele bijzondere schoonheid. De komende tijd is het tweetal met deze bijzondere ode aan Billie Holiday in veel Nederlandse theaters te zien.

Fotografie: Anneke Ruys

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 studiopijlman-hosting