CONCERTVERSLAGEN

Bryan Ferry live in De Vereeniging: Fotoserie

m 7aOp 1 oktober gaf Bryan Ferry een uitverkocht concert in De Vereeniging in Nijmegen: een bijzonder optreden in een sfeervolle locatie.

Bryan Ferry werd bekend als zanger en songwriter van de band Roxy Music met hits als ‘Love Is The Drug’, ‘Jealous Guy’ en ‘Avalon’. Toen Roxy Music in 1983 uit elkaar ging, richtte Bryan Ferry zich op zijn solocarrière. Het Roxy Music repertoire komt live nog regelmatig voorbij, maar ook solo bewijst hij succesvol te zijn. Zo scoorde hij hits met ‘Let’s Stick Together’, ‘The Price Of Love’ en ‘Don’t Stop The Dance’ en zijn optredens worden nog steeds omschreven als spectaculair.

m 8aDe invloed van Bryan Ferry op de hedendaagse popmuziek kan niet genoeg benadrukt worden. Sinds zijn debuut met Roxy Music in 1972 wordt Ferry internationaal geprezen als één van de meest vernieuwende en stijlvolste muzikanten uit de pop- en rockmuziek. Het glamoureus en romantisch wereldbeeld uit zijn nummers vindt zijn weerslag in de stijlvolle manier waarop de zanger en liedjes-schrijver zichzelf en zijn muziek aan de wereld presenteert.

m 32aMet een smetteloos pak en omringd door de mooiste vrouwen betovert hij -keer op keer- zijn publiek. Als voormalig kunstacademiestudent snapt hij de kracht van de visuele presentatie en creëert hij enkele van de meest bejubelde, originele en controversiële platenhoezen van de laatste 40 jaar. Het laatste voorbeeld hiervan is de iconische hoes van zijn album ‘Olympia’ (uit 2010), waarvoor hij nauw met model en muze Kate Moss samenwerkte. @Doornroosje

Fotografie: Rob Herstel Herstelfotografie

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 studiopijlman-hosting