CONCERTVERSLAGEN

Bryan Ferry overtuigt in Paradiso: Foto's

m 20160929 Bryan Ferry Paradiso PIXII-0169Op 28 september stond zanger Bryan Ferry in poptempel Paradiso in Amsterdam. Een bijzondere tractatie voor de fans om de muzikale grootheid in deze kleine zaal te bewonderen. 

De carrière van de inmiddels 70-jarige Ferry begon alweer 44 jaar geleden toen hij met Brian Eno, Phil Manzanera, Andy Mackay, Paul Thompson en Graham Simpson artrockgroep Roxy Music oprichtte. m 20160929 Bryan Ferry Paradiso PIXII-0229Het zestal, dat zich als eerste band onderscheidde door stijl en muziek als totaalplaatje te presenteren, scoorde internationale hits met nummers als Love Is The Drug, Avalon, More Than This en de schitterende John Lennon-cover Jealous Guy. In 1983 nam de band een creatieve pauze, die uiteindelijk maar liefst achttien jaar zou duren, waardoor Ferry zich nog meer kon richten op zijn toch al prominente solowerk.

m 20160929 Bryan Ferry Paradiso PIXII-0356Als soloartiest was Ferry namelijk minstens zo succesvol als in zijn beste dagen bij de Britse groep, die volgens het gezaghebbende Rolling Stone Magazine nog steeds bij de beste bands allertijden hoort. De singer-songwriter uit het noorden van het Verenigd Koninkrijk bracht in totaal vijftien soloplaten uit, waarvan Boys and Girls (1985), met daarop het monumentale Slave To Love, de nummer 1 positie in de Britse charts behaalde. Andere hits die Ferry door de jaren opnam zijn natuurlijk Kiss and Tell en de meeslepende ballade Don’t Stop The Dance.

Het voorprogramma in Paradiso werd verzorgd door zangeres Sandra van Nieuwland. @Paradiso

Fotografie: Harold Versteeg

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 studiopijlman-hosting