CONCERTVERSLAGEN

Candi Staton brengt funky soul en gospel naar Amsterdamse Bos: Foto's

m 3A4A4960
De intieme setting van het Amsterdamse Bostheater is the place to be tijdens een zwoele zomeravond. Met Live At heeft het theater een bijzondere troef in handen: live muziek in de open lucht in een sfeervolle natuurlijke omgeving.

Vooral na een mooie warme dag zou je nergens liever verblijven dan in de verkoelende omgeving van het bos. Het Bostheater is een verborgen parel in Amsterdam.  Een magische en unieke plek in het Amsterdamse Bos, verscholen achter het volle groen van de bomen. De locatie is ontworpen om te dienen als een intiem amfitheater tijdens warme zomeravonden. Dit is al weer het vierde seizoen van de succesvolle concertreeks.

m 3A4A4951Candi Staton beet gisteren de spits af in de serie van negen concerten door Live At in het Amsterdamse Bostheater voor 2016. De Amerikaanse souldiva Candi Staton startte haar muzikale loopbaan in de jaren vijftig in het traditionele gospelcircuit. Dankzij hits als Young Hearts Run Free en Nights On Broadway werd Staton in de jaren zeventig een discofenomeen. Een decennium later stond ze zonder het te weten aan de wieg van de houserevolutie, toen een remix van You Got The Love een wereldwijde hit werd. Na grote optredens als Glastonbury en North Sea Jazz trad Staton de afgelopen jaren in kleinere setting op, terug naar haar gospelroots, in de kerk. De intieme setting van het Amsterdamse Bostheater sloot hier perfect op aan.

m IMG 4695In het Amsterdamse Bostheater laat Candi Staton zien dat ze nog steeds een bijzonder optreden kan neerzetten. Soulliefhebbers zijn dan ook naar de intieme locatie gekomen om te genieten van een zangeres die na een carrière van vijf decennia live niet aan zeggingskracht heeft ingeboet. Met haar doorleefde, rauwe soulsound laat the First Lady of Southern Soul festivals en zalen volledig uit hun dak gaan. Vanaf het moment dat ze het Amsterdamse podium betreedt is het feest en zit de sfeer er al snel in. m 3A4A4981Staton geeft het enthousiaste publiek een doorsnee van de hits die ze in haar carriere had en de songs waar ze Grammy nominaties voor mocht ontvangen.  Nummer als You Got The Love, Nights On Broadway, Suspicious Minds, In The Ghetto en Stand By Your Man komen voorbij en oogsten veel bijval.

m IMG 4703Het publiek komt pas echt uit de stoelen wanneer Candi Staton haar funky soul kant laat zien en horen. Wanneer ze de fans mee terug neemt in de tijd met haar grote hit Young Hearts Run Free in een lange, extra dansbare versie. Dan doet iedereen enthousiast mee en blijft niemand meer zitten. Artiest en publiek genieten optimaal.  De band vol gedreven muzikanten en achtergrondzangers komt regelmatig aan bod voor solo's. Tijd voor gospel is er ook en dan uiterst dansbaar. Hallelujah Anyway is de dampende toegift die het publiek meeneemt naar een climax.

m 3A4A4956

 

Dansen in een magische bosomgeving is toch een unieke ervaring die je niet iedere dag beleeft. Dit smaakt naar meer en dat kan met de reeks aankomende concerten die het Bostheater organiseert http://www.liveatamsterdamsebos.nl/

 

Verslag en fotografie: Anneke Ruys

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 studiopijlman-hosting