CONCERTVERSLAGEN

Adele ontroert en vervoert tijdens eerste Ziggo Dome concert

P1030684 copyDe verwachtingen zijn hooggespannen in Ziggo Dome. De 14.000 fans in de stijf uitverkochte zaal kijken er al maanden naar uit: Adele live in Ziggo Dome.

Velen van de aanwezigen in de zaal hebben er veel moeite voor moeten doen, weer anderen telden tot soms wel duizend euro neer voor een kaartje. En dat allemaal om deel uit te kunnen maken van het Adele concertspektakel 2016. Adele is tenslotte de meest populaire en best verkochte zangeres van nu en daar wil je bij zijn.
Om kwart over acht is de spanning in de zaal eindelijk voorbij. Dan weerklinkt 'Hello' van achteruit de zaal. Adele rijst op vanuit een podium daar en laat het publiek meteen kennis maken met haar indrukwekkend mooie stem.

Het wordt ondanks de strak geregisseerde show een gezellig onderonsje tegelijkertijd. Adele babbelt de songs aan elkaar, gaat constant het gesprek aan met het publiek. Die gesprekken gaan over haar stuk gelopen relaties - waarvan ze het resultaat neerlegde in haar albums 19, 21 en 25 – haar zoontje Angelo, maar ook over de goede herinneringen die ze bewaart aan Nederland. P1030680 copyEn aan hoe lekker ze onze stroopwafels vindt ("die stroepwaffels smaken nergens zo lekker als hier" verzekert ze). Ook vertelt ze hoe graag ze hier komt, hoe Nederland het tweede land was na de UK waar haar muziek omarmd werd. Daarnaast memoreert ze aan de Paul de Leeuw shows waarin ze mocht optreden. Omdat Adele onophoudelijk keuvelt en lacht met het publiek lijkt het soms bijna alsof je thuis bij haar bij haar op visite bent.

Natuurlijk wordt er ook gezongen en hoe! De songs van haar drie albums komen aan bod. Skyfall is een hoogtepunt, maar ook Million Years Ago (akoestisch!), Don't You Remember, My Hometown, Make You Feel My Love, When We Were Young en natuurlijk Someone Like You, alle gedragen door steeds weer die fenomenale stem.. De liedjes worden uit volle borst meegezongen door de zaal, die toch wel voor twee derde uit vrouwen bestaat. De begeleiding wordt verzorgd door een grote band, inclusief strijkers, cello en piano en achtergrondzangeressen.  

Ook Chasing Pavements (weer vanaf het podium achterin de zaal) is een kippenvel moment (net zoals bijna alle momenten), net als Fire To The Rain en het overweldigende Rolling In The Deep. Daarmee wordt de avond feestelijk afgesloten (inclusief confetti!) en is de avond toch echt voorbij. Krap twee uur Adele tijdens het eerste van vier Ziggo Dome concerten. Het smaakt beslist naar meer, maar gezien de absolute run op kaarten zijn alle concerten helaas al lang en breed uitverkocht. Overige concerten 3, 4 en 6 juni 2016. **** 1/2  

 

Verslag: Anneke Ruys

 studiopijlman-hosting