CONCERTVERSLAGEN

Re:Freshed Orchestra releast debuutalbum in Melkweg: Fotoverslag

m refreshed orchestra melkweg foto eric van nieuwland 210814Op 4 april vond de releaseparty plaats van het debuutalbum van Re:Freshed Orchestra. Uiteraard ging dat gepaard met een spetterend optreden.

The Re:Freshed Orchestra is een 16-koppig Rotterdams funk-,soul- & hiphopcollectief van jonge muzikanten (strijkers, blazers, vocalisten en ritmesectie) met zeer uiteenlopende muzikale en culturele achtergronden en met als gemene deler de liefde voor livemuziek. De band deelde het podium met een groot scala aan artiesten waaronder Pete Philly, Zap Mama, Benjamin Herman, Bo Saris en Tony Allen.

 

m refreshed orchestra melkweg foto eric van nieuwland 211816Re:Freshed Orchestra begon haar carrière in 2011 met het organiseren van een ‘tribute-serie’ aan verschillende helden van de musici zoals Quincy Jones, Nina Simone, J Dilla, Fela Kuti, Gil Scott-Heron, Sly & the Family Stone, The Wu-Tang Clan, Guru en Jay Z. Hieruit is de EP “Re:Encore” ontstaan: een eerbetoon aan tevens herwaardering van rapper en entrepreneur Jay Z. Uiteraard met toevoeging van spannende arrangementen en compositorische toevoegingen.

m refreshed orchestra melkweg foto eric van nieuwland 203731Maar de groep wilde meer en besloot te beginnen met het schrijven van eigen songs. Het werd een proces dat uiteindelijk meer dan twee jaar duurde waarbij de band zich opnieuw moest uitvinden. Het resulteerde in een wervelend debuutalbum. @Melkweg

 

Fotografie: Eric van Nieuwland

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

 

 studiopijlman-hosting